De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Behang aanbrengen

Als je opnieuw gaat behangen dan is het belangrijk om het oude behang te verwijderen. Zorg dat het behang goed verwijderd is en ook dat de muur mooi glad is. Hierna kun je starten met het behang aanbrengen. Het is belangrijk dat het behang goed wordt aangebracht en dat kan een aardige klus zijn. Zeker als er veel hoeken zijn, kozijnen, radiatoren en lastige plaatsen in de woning zitten. Het belangrijkste is natuurlijk om de eerste baan op de muur te krijgen.

Behang aanbrengen: de banen!

Als je begint is het belangrijk om de banen op de juiste maat te maken. Als je patronen op het behang hebt dan moet je er goed opletten dat het behang mooi aansluit op elkaar en de patronen van baan tot baan overvloeien. Als je de banen eerst knipt dan kun je ze mooi op elkaar laten aansluiten. Een tip is dan om de banen te nummeren op de achterkant. Als je de eerste baan behang gaat plaatsen dan is het belangrijk om met een loodlijn een lijn te plaatsen.

Hierna kun je de eerste baan aanbrengen. Maak gebruik van een spatel om de luchtbubbels en overtollige lijm weg te drukken. Doe dit voorzichtig en zorg voor een mooie gladde laag behang.

Behang aanbrengen: de overige banen!

Begin nu om de overige banen te plaatsen op de muren. Werk de hoeken ook netjes af. En boven alles is het belangrijk om volop tijd te nemen voor het plaatsen van de banen. Door volop de tijd te nemen is het mogelijk om het behang goed op de muur te krijgen en om er vele jaren van te gaan genieten.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.