De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Werkvolgorde behangwerk

Als je gaat behangen dan is het belangrijk dat je de juiste werkvolgorde hanteert. Sommige zaken klinken erg logisch, maar toch willen wij ze hier vermelden. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je begint bij het begin en bij het weghalen van een oude laag behang als die er is. Soms gaat dit heel gemakkelijk en soms is het een vervelende klus.

Beginnen bij het begin!

Het is belangrijk om eerst de kamer goed af te dekken als er vloerbedekking of laminaat in ligt. Hierna kun je de oude laag gaan verwijderen. Als dit goed is gebeurt dan kun je vervolgens de muren mooi glad gaan maken. Ook is het verstandig om het stroom in de kamer eraf te doen om de stopcontacten en schakelaars te verwijderen. Zo haal je het behang ook achter deze plek weg. Ook is het een stuk veiliger.

Behang werkvolgorde: de behangtest

Als je de muur mooi glad en klaar hebt kun je gaan testen hoe sterk de zuigkracht van de muur is. Maak wat behangplaksel aan en doe het op de muur. Vervolgens knip je een vierkant stuk behang van dertig bij dertig centimeter uit. Plak het op de muur zonder het aan te drukken. Als je na 2 minuten het behang nog steeds kunt bewegen dan is het goed. Zit het behang al na een paar seconden vast dan is er een probleem. Behandel de muur dan eerst voor met voorstrijk.

Behangen!

Als alles goed is dan kun je de muren gaan behangen met het behang welke je hebt uitgekozen. Het is mooi om te zien hoe de kamer verandert. Neem je tijd door de eerste baan goed op te meten en ook door een loodlijn te plaatsen om het recht te krijgen. Hierna kun je alle banen gaan plaatsen!

Wat zijn de prijzen voor behangwerk?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.