De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Benodigdheden

Als je gaat behangen dan is het belangrijk dat je ook over de juiste tools beschikt om de klus tot een goed einde te klaren. Het is belangrijk om natuurlijk ook de juiste rollen behang te hebben. Echter daarnaast heb je ook het juiste gereedschap nodig. Bij eigenlijk alle bouwmarkten kun je het wel krijgen.

Behang benodigdheden: de behangtafel

Als je gaat behangen dan is het belangrijk dat je een behangtafel hebt om het behang op maat te snijden en ook om het in te smeren met behangplaksel (als dit nodig is). Eigenlijk is behangen zonder behangtafel niet mogelijk. Een behangtafel kun je van kunststof krijgen, maar ook van hout. Een behangtafel is vaak tussen de twee en de drie meter lang en ongeveer 70 centimeter hoog.

Behang benodigdheden: de behangstomer

Als er nog oud behang op de muren zit, dan moet je beginnen met het te verwijderen ervan. Je kunt dit het beste doen met een behangstomer. Veel mensen kopen er een, maar het is ook mogelijk om een behangstomer te huren. De behangstomer zorgt met water en warmte dat er stoom ontstaat welke onder het behang komt. Hierdoor laat het oude behang los en kun je het er met de hand of met een schraper vanaf halen.

Behang benodigdheden: de overige zaken

Naast de behangtafel en de behangstomer is het ook goed om een plamuurmes te hebben, een emmer en een spons, een roergarde, lijmborstel, stanleymes, aandrukrol en een loodlijn. Dit is toch wel de basis. Ook kun je nog een ijzeren lat gebruiken om het behang mooi recht mee af te snijden. Met alle juiste behang benodigdheden is het mogelijk om mooi de klus te klaren en te zorgen voor een nog mooiere kamer.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.