De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Behanglijm

Een van de belangrijkste ingrediƫnten bij het behangen is toch wel behanglijm. Zonder behanglijm blijft er geen baantje behang aan de muur zitten en schiet je niets op. Je kunt de muren mooi kaal en glad gemaakt hebben, maar dan nog kun je er geen baan opplakken als je geen behanglijm in huis hebt.

Behanglijm op de muur of op het behang?

Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten behang. Hierdoor is het niet altijd meer nodig om het behang in te smeren op een behangtafel. Je kunt bij behangsoorten als het glasvezelbehang de muur voorzien van een laag behanglijm om dan het glasvezelbehang ertegenaan te plaatsen. Als je een behang hebt gekozen van papier dan moet je nog gewoon het papierenbehang insmeren met behanglijm om het dan succesvol aan de muur te plakken.

Het behang blijft zitten!

Door voldoende lijm te gebruiken en de muur goed voor te bereiden zal het behang uitstekend tegen de muur aankomen te zitten. Zo is het belangrijk dat de lijm niet te snel opdroogt. Als je bijvoorbeeld het behang na een paar seconden niet meer kunt bewegen dan moet je de muur gaan voorbehandelen. Dat is natuurlijk belangrijk! Kun je na twee minuten het behang nog rustig bewegen over de behanglijm dan is het goed.

Kies een juiste behanglijm!

Door goede behanglijm te kiezen kun je snel en ook goed je werk doen en met veel plezier de ene na de andere baan behangen. En nog belangrijker is natuurlijk dat het behang ook daadwerkelijk hangen blijft.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.