De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zelf behangen

Als je een kamer wilt veranderen in een huis door er een nieuw behangetje in te plaatsen dan kun je ervoor kiezen om het uit te besteden of om het behangen zelf te doen. De laatste optie is natuurlijk minder duur en zal ook vaak gekozen worden door de meeste mensen. Ook het plezier om zelf je eigen kamer te behangen is natuurlijk erg leuk. Lekker smeren met het behangplaksel om een geweldig eindresultaat neer te zetten.

Wat is belangrijk bij zelf behangen?

Als je het behangen zelf gaat doen dan moet je zorgen voor alle gereedschappen om het tot een succes te maken. Zorg dat je een behangtafel hebt, een behangkwast, een loodlijntje, een ijzeren liniaal en ook een mooi behangetje. Meet eerst alles goed af en reken uit hoeveel banen behang je hebt. Vervolgens reken je het om naar rollen behang en natuurlijk neem je iets extra om niet zonder te zitten. Je kunt immers de rollen die teveel zijn altijd nog bewaren voor reparaties in de toekomst.

Waar te beginnen?

Je begint bij het kopen van het juiste behang en het in huis halen van de genoemde gereedschappen. Daarna moet je de muur vrij maken van het oude behang en eventuele gaatjes opvullen. Je kunt daarna de eerste baan gaan knippen nadat je deze goed hebt afgemeten. Vervolgens kun je deze baan als standaard gebruiken voor de overige banen. Smeer nu de banen goed in welke je binnen een kwartier kunt ophangen. Plaats een loodlijntje om de eerste baan mooi recht op de muur te krijgen. Gebruik hier het behangplaksel voor. Na de eerste baan kun je verder gaan om de volgende banen op te plakken tot je de hele kamer hebt gedaan.

Behangwerk uitbesteden? Wat kost het?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.