De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gereedschap

Als je gaat behangen dan is het belangrijk dat je beschikt over het juiste gereedschap. Zoals een slager en een kok een scherp mes nodig hebben en een timmerman een hamer, zo heb jij ook het juiste gereedschap nodig om de klus tot een goed einde te brengen. Zorg er daarom voor dat je het juiste gereedschap in huis hebt.

Welk gereedschap voor behangwerk heb je nodig?

Als je gaat behangen dan is het belangrijk dat je een emmer, garde, behangtafel, behangstomer, spatel, plamuurmes, stanleymes en ook een loodlijn hebt. Door te zorgen voor het juiste gereedschap is het mogelijk om een mooi eindresultaat te krijgen. Laten we enkele gereedschappen wat nader bespreken.

De behangstomer

Als je geen behangstomer kiest dan heb je trouwens nog een plantenspuit nodig en lauwwarm water. Het water moet je dan op de muur sprenkelen tot het behang goed ingeweekt is. Als je kiest voor een behangstomer dan is dat niet nodig. Het is dan ook mogelijk om het wat minder nat op de vloer te krijgen. Zeker als je vloerbedekking hebt kun je beter kiezen voor een stomer. De behangstomer moet je aansluiten met water en op het stroom. Vervolgens kun je het over de muur laten gaan om het oude behang los te stomen.

De behangtafel

Om het behang mooi op maat te maken en ook om het in te smeren met lijm heb je een goede behangtafel nodig. Zorg voor een mooie behangtafel welke zo een 75 centimeter hoog is en tussen de twee en drie meter lang. Je kunt een behangtafel van hout of van plastic aanschaffen.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.