De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Textielbehang

Als je jouw kamer wilt gaan behangen dan is het belangrijk om voor het juiste behang te kiezen. Er zijn volop materialen waar je uit kunt kiezen en ook volop verschillende stijlen behang. Een van de materialen waar je voor kunt kiezen is textielbehang. Dit behang zorgt voor een zeer exclusieve uitstraling. In het textielbehang zitten natuurlijke en ook synthetische vezels. Behangen met textiel is erg mooi en zorgt voor een geweldige uitstraling in je woning. Daarom wordt het vaak gekozen. Door de hoge prijs is het helaas niet voor iedereen weggelegd.

Het behangen met textiel!

Het textiel behang bestaat uit een onderlaag van papier of van vlies. Hierop worden de natuurlijke of de synthetische vezels geplaatst. En er zijn volop verschillende patronen welke je in het behang kunt laten maken. Dit gebeurt met een flockage. De vezels worden dan in het motief van jouw keuze op het textiel aangebracht en met warmte wordt het er vervolgens op gedrukt.

Hoe plaats je het textielbehang op de muur?

Er zijn twee manieren om het textielbehang op de muur aan te brengen. De eerste is door lijm op het papier aan te brengen. Dit gebeurt als de onderlaag van het textielbehang ook van papier is. Is de onderlaag van vlies dan kun je de lijm op de muur aanbrengen en dan het textiel behang (met de vliezen onderlaag) op de muur aanbrengen.

Waarom niet kiezen voor textiel?

Het eerste nadeel is de hogere prijs van het behang. Daarnaast trekt textielbehang veel stof aan. Textielbehang neemt stof op en laat ze vervolgens weer los. Als je last hebt van een allergie of slecht tegen stof kunt dan kun je beter niet kiezen voor deze soort.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.