De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Tips

Het behangen van een kamer is door veel mensen niet geliefd. Ze vinden het niet leuk om met de behangkwast aan de slag te gaan of om het behang op maat te knippen. Als dit het geval is dan kun je het behangwerk het beste aan iemand anders overlaten. En dat is dan ook al direct een van de tips welke we je hier gaan geven.

> Goed rekenen!

Bereken voordat je met het behangen begint hoeveel rollen behang je nodig hebt. Het is natuurlijk uiterst vervelend als je bezig bent en een paar banen er niet goed op krijgt. Vaak is het verstandig om een marge mee te nemen voor fouten. Als je behangrollen over hebt dan kun je die altijd nog weer terugbrengen naar de winkel of bouwmarkt.

> Begin met een perfecte baan

De eerste baan behang kun je precies afmeten. Hierna kun je deze gebruiken voor alle andere banen welke je nog op maat moet snijden. Doe het nauwkeurig, zodat je later niet meer hoeft bij te snijden.

> Insmeren

Smeer niet meer banen in dan je in vijftien minuten kunt ophangen. De kans bestaat anders dat de banen al opgedroogd zijn voordat je ze op de muur hebt geplakt.

> Gebruik een loodlijn

Bij de eerste baan behang welke je gaat plaatsen is het belangrijk om een loodlijn te gebruiken. Hang het recht naar beneden om het goed te krijgen.

> Gebruik het juiste materiaal

Gebruik een droge en schone borstel om de lijm goed te verdelen en ook om het behang mee aan te drukken. Ga van links naar rechts om de golven uit het behang te drukken. Zo is het ook gemakkelijker om de banen mooi aan te laten sluiten op elkaar.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.