De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vliesbehang

Er zijn vele verschillende soorten en stijlen behang. Een van deze soorten is vliesbehang. Hieronder zullen we je laten zien hoe je vliesbehang op de muren kunt aanbrengen. Het behangen van vliesbehang is geen complexe klus als je een keer weet wat er precies nodig is.

De voorbereiding voor het behangen van vliesbehang

Begin met het uitzetten van het stroom om daarna de stopcontacten en schakelaars te verwijderen in de kamer die je wilt behangen. Teken hierna de eerste loodrechte lijn op de muur waar je begint met behangen.

Vliesbehang: de muur insmeren met de behanglijm

Smeer de muur in met behangplaksel. Je hoeft van te voren het vliesbehang niet op maat af te knippen. Je rolt het vliesbehang van de rol en snijdt het onderaan gewoon af.

De eerste banen behang

Begin bij de gemarkeerde loodlijn en start daar. Zorg dat het behang netjes aansluit. Vervolgens knip je de banen onderaan af. Druk nu met een spatel de strook goed aan om het af te maken met een behangroller. De roller drukt het vliesbehang goed tegen de muur en zorgt dat alle luchtbubbels eruit kunnen gaan.

De volgende baan vliesbehang is aan de beurt

Nu plaatst je de volgende baan behang tegen de eerste baan behang aan. Zorg dat het design mooi aansluit en de lijnen overvloeien van de eerste baan naar de tweede baan. Tenminste als dit van toepassing is. Vaak zal je meer behang moeten kopen om de motieven mooi over te laten lopen op elkaar. Hoe groter je motief op het behang is, hoe meer rollen behang je nodig zult hebben.

Plak de vervolgbaan sluitend tegen de eerste baan aan. Indien er sprake is van een design dan moet je het patroon opzoeken en deze tegen de eerste baan aanplakken. Bij behang met een motief moet je daarom rekenen op verlies. Hoe groter het motief, hoe meer verlies.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.