De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten behangwerk

Voordat je besluit om te gaan behangen wil je natuurlijk graag weten wat de kosten zijn. Zo zijn er de kosten voor het materiaal en het gereedschap en eventueel ook de loonkosten voor de behanger. Ook kun je een behangstomer nodig hebben om het oude behang van de muur te stomen. Natuurlijk kun je dit apparaat ook gaan huren. Je hebt het immers maar een keer in de zoveel jaren nodig.

De kosten van het materiaal

Als je gaat behangen dan heb je natuurlijk rollen behang nodig. Kies het juiste materiaal en het juiste motief uit. Eventueel heb je ook nog latex verf nodig om de woning of kamer op kleur te brengen. Bijvoorbeeld als je glasvezel behang gebruikt. Ook zal je de juiste behanglijm moeten aanschaffen. Daarnaast zijn er nog enkele tools nodig zoals een behangtafel, een behangschaar, een behangkwast en een grote emmer om de lijm in te bereiden. Vergeet ook het schietlood niet om een loodlijn op de muur te maken. Vaak kun je een complete set kopen bij de winkel. De kosten voor een rol behang variëren trouwens van 20 tot 100 euro per rol. Het is helemaal afhankelijk van het materiaal en het ontwerp wat je kiest.

De loonkosten van een behanger

Als je het behangen niet zelf gaat doen maar laat doen dan moet je rekenen op het uurloon van de behanger maal het aantal uren dat hij aan het werk is. Het aantal uren is natuurlijk afhankelijk van hoeveel vierkante meters er behangen moeten worden. Ook de moeilijkheidsgraad zal het aantal uren verhogen of verlagen. Veel stopcontacten, schakelaars, ramen en hoeken zullen extra tijd kosten om eenzelfde kamer zonder al deze extra’s te behangen. De prijs per uur van een vakman liggen tussen de 30 en 55 euro.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.