De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Behang verwijderen

Als je een nieuw behangetje hebt uitgekozen voor op de muur dan zal je moeten beginnen om ruimte te creƫren voor het behangwerk. Je zult het oude behang verwijderen moeten. Het is een klus waar je de tijd voor moet nemen. Het is namelijk belangrijk om een gladde ondergrond te krijgen waarop je de nieuwe laag behang kunt plaatsen.

Waar te beginnen met het behang verwijderen?

Als je het behang verwijderen wilt dan is het goed om eerst het juiste gereedschap in huis te halen. Zorg dat je een emmer hebt, een afdekzijl (als er vloerbedekking of dergelijke is), een plantenspuit, lauw water en eventueel een behangstomer.

Als je dit in huis hebt dan kun je starten met het nat maken van het behang wat nog op de muur zit. Als het goed nat is dan kun je het behang van de muur aftrekken. Mochten er nog stukken achterblijven dan kun je deze het beste opnieuw nat maken en dan met een plamuurmes verwijderen. Ook kun je een behangstomer gebruiken als je het minder nat wilt maken in de kamer. Vaak komt de stoom ook beter onder het behang en zal het er gemakkelijker afgaan.

Al het behang is verwijderd?

Als al het behang van de muur is dan is het belangrijk om goed te controleren of de muur mooi glad is. Vul eventuele gaten op met plamuur en schuur de muur zachtjes en mooi glad. Door te zorgen voor een mooie gladde ondergrond krijg je een optimaal eindresultaat. Door al het behang te verwijderen en ook door de muren goed te controleren op oneffenheden is het mogelijk om de kamer nog beter te behangen.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.