De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Hoe kies je een behanger?

Behangen is een klus die veel mensen besluiten zelf te doen. Het is ook niet erg moeilijk, alleen is het de kunst om het behang zonder blaasjes en nauw aansluitend aan te brengen op de muren. Wil jij zeker weten dat dit goed gebeurt, heb je een duur behang of een behang met een druk patroon, dan kun je het behangen dus soms beter uitbesteden. De besparingen zijn niet heel erg groot wanneer je de klus zelf uitvoert. Heb je wat extra budget, dan bespaar je jezelf een boel pijn en moeite als je het uitbesteedt. Maar hoe vind je de juiste behanger?

Kwaliteit

Zoals met de meeste vakmannen zal je behangers aantreffen die goede kwaliteit kunnen leveren of behangers die dit niet doen. Ook zijn er zwartwerkers, waarvan je nooit weet wat je aan kwaliteit zal ontvangen. Als jij een garantie wilt dat jouw behanger zijn werk vakkundig en professioneel uitvoert, dan kun je dit op een paar manieren controleren.

  • Klantenrecensies: wie kan je beter vertellen over de kwaliteit en professionaliteit van een vakman dan een voorgaande klant? Lees dus altijd de klantenrecensies door en kijk daarbij ook naar de manier waarop de behanger hierop reageert.
  • Vakvereniging: je kunt ook kiezen voor een erkende behanger. Dit is iemand die zich heeft aangesloten bij een vakvereniging. Om hier lid van te worden moet je als behanger onder andere bewijzen dat je kwaliteit levert en betrouwbaar bent. De vakvereniging zal de behanger op de hoogte houden van de ontwikkelingen in het vakgebied. Je betaalt hier iets meer voor, maar erkende vakmannen geven je via de vakvereniging ook een aantal rechten die je bij anderen niet hebt.
  • Certificeringen: als laatste kun je zoeken naar certificeringen, diploma‚Äôs of keurmerken. Dit zijn bewijsmiddelen van het feit dat de behanger bijscholing erg belangrijk vindt.

Prijs

Je kunt een behanger ook uitkiezen op basis van zijn of haar tarieven. Het is lang niet altijd zo dat een goedkopere behanger slechter werk levert. De prijs per vierkante meter wordt voornamelijk bepaald door punten als de ervaring van de behanger, de regio waarin deze werkzaam is en het wel of niet lid zijn van een vakvereniging. Alhoewel de prijs vaak niet de enige doorslaggevende factor is, zal je de beste behanger kunnen vinden door te kijken wie voor een bepaalde prijs de beste kwaliteit levert. Dit doe je door offertes op te vragen bij een aantal verschillende behangers in jouw regio en deze te vergelijken op criteria die voor jou belangrijk zijn.

Diensten en klantvriendelijkheid

Als laatste zal je een behanger kunnen kiezen op basis van de diensten die deze kan leveren. Wat zit er inbegrepen bij die prijs die hij of zij aanbiedt? Komt de behanger langs voor een consultatiegesprek? Ontvang je garantie over de geleverde werkzaamheden? Hoe gaat de communicatie tussen jou en de behanger en gaat deze een stapje verder om jou tevreden te stellen? Dit zijn vragen die je kunt proberen te beantwoorden en die je ook kunnen helpen bij het vinden van de juiste behanger voor jouw specifieke klus.