De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Muren behangen

Als je gaat behangen dan zal je natuurlijk altijd kiezen om de muren van een ruimte te behangen. Het behangen van de muren is op zich geen complexe klus. Het behangen kun je dus heel goed zelf doen. Als je besluit om de muren te laten behangen dan kun je dit natuurlijk het beste laten doen door een vakman.

Behangen muren: de voorbereiding

Als je een mooi eindresultaat wilt hebben dan is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Op een mooie gladde ondergrond kun je het behang strak plakken. Dek ook gelijk de vloer af om te zorgen dat deze schoon blijft.

Het mooiste is natuurlijk om het oude behang ook vooraf weg te halen en om dan te starten met het behangen van de muren. Je kunt het beste gebruik maken van een stoomapparaat om het oude behang eraf te stomen.

Behangen muren: behang plaatsen

Nu kun je starten met het klaarmaken van de lijm. Hierna kun je de muren insmeren en de banen op maat knippen. Smeer niet teveel banen van te voren in. Anders drogen ze immers op. Plaats nu de eerste baan mooi loodrecht met het hulp van een loodlijn op de muur. Vervolgens kun je de volgende banen plaatsen. Als snel krijg je een goed beeld van hoe het eruit gaat komen te zien. Werk alles netjes af en neem je tijd bij de stopcontacten, ramen en hoeken in de ruimte.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.