De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Muurhoeken

Voor veel mensen is het behangen van een kamer een fluitje van een cent. Het is gemakkelijk om de lange banen op de muur te plaatsen en om ze mooi op elkaar aan te laten sluiten. Alleen de hoeken geeft zelfs de meest ervaren behanger nog problemen. Hoe komt het nu eigenlijk dat men de hoeken zo lastig te behangen vindt? En is er wat aan te doen of zal het altijd een probleem blijven?

Welke hoeken zijn er?

Er zijn inwendige hoeken en er zijn uitwendige hoeken. De beide hoeken hebben een verschillende aanpak nodig. De binnenhoeken kunnen namelijk sneller scheuren en de uitwendige hoeken kunnen sneller loslaten. Het is daarom goed om precies te werken. Meet eerst de bovenkant op van de laatst baan tot de hoek en ook onderaan. Vaak zijn de muren niet loodrecht en kan het zijn dat je het dan schuin moet plaatsen en afknippen of snijden. Zet na de hoek een lijn met schietlood om te weten dat je weer loodrecht verder kunt gaan.

Een inwendige hoek behangen

Laat de baan een centimeter over de hoek lopen. Hierna kun je de andere baan over deze centimeter heen laten lopen. Zo krijg een kleine overlapping maar wel een recht resultaat. Eigenlijk kun je dit bij beide soorten hoeken doen. Behangen hoeken is hopelijk iets makkelijker geworden voor je op deze manier. Zorg er in ieder geval voor, daar waar je verder gaat je loodrecht verder gaat.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.