De website www.behang-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Behang overschilderen

Er zijn volop redenen om eens na te denken over het overschilderen van behangwerk. Vaak zijn de kleuren vervaagd of heb je een andere smaak gekregen. Ook kunnen er volop krassen en gebruikerssporen op zitten. Het behang overschilderen is een goede keuze en is tevens een minder grote klus dan wanneer je alles opnieuw moet gaan behangen. Je kunt trouwens ook behang kopen wat je kunt overschilderen. Zo weet je van tevoren al dat je het in de toekomst een ander kleurtje kan geven om je woning weer lekker fris mee te maken.

De behangen die geschikt zijn om over te schilderen

Als je behang overschilderen wilt dan kun je verschillende soorten behang kopen. Zo is er vliesbehang, vinylbehang en ook glasvezelbehang wat je met veel gemak en ook erg mooi kunt overschilderen. Behang overschilderen is een uitstekende keuze, aangezien je dan de kleur in de kamer krijgt waar je naar op zoek bent. Ook kun je natuurlijk papieren behang gaan overschilderen. Het probleem is echter vaak dat het gaat opzwellen of dat het loslaat van de muur.

Waar je op moet letten bij het behang overschilderen

Het is belangrijk dat de verf ook hechting krijgt aan het behang. Het is daarom goed om dit te testen. Je kunt dan eventueel een primer aanbrengen om de muur over te schilderen. Door het eerst te testen kun je onnodige kosten en ook energie besparen.

Vaak komen er ook blaasjes op het behang als je het schildert. Weet dan dat het ook wel weer weggaat als de verf opdroogt. Alleen als er meerdere lagen behang zijn is er een kans dat de bobbels zichtbaar blijven.

Wat zijn de prijzen?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bedrijf dat jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.
 

Zie ook meer over schilders:
Schildersbedrijf